Skip to content

Staff SK. Tudan

Sachi @ Saji B. Sono
Asal : Ranau
Latihan Maktab : MP Kent
Mula Bertugas di SK. Tudan : Mei 2005
Jawatan : Guru Besar

Lazarus Samudin

Asal : Tamparuli
Latihan Maktab : MP Keningau
Mula Bertugas di SK. Tudan : 06 September 1996
Jawatan : Penolong Kanan 1, Bendahari Sekolah, Ketua Panitia Matematik, Guru Pusat Sumber, Guru Kelas Tahun 5

Mosilinah Kansedo

Asal : Kiulu, Tamparuli
Latihan Maktab : MP Keningau
Mula Bertugas di SK. Tudan : Julai 1993
Jawatan : Penolong Kanan HEM, Guru SPBT, Guru Kelas Tahun 1

Denver Ambrose

Asal : Tuaran
Latihan Maktab : MP Keningau
Mula Bertugas di SK. Tudan : 01 Ogos 2000
Jawatan : Penolong Kanan Kokum, Setiausaha Peperiksaan, Ketua Panitia Sains, Guru Kelas Tahun 4

Balangin Molinggun

Asal : Penampang
Latihan Maktab : MP Kent
Mula Bertugas di SK. Tudan : 05 Januari 2001
Jawatan : Guru Disiplin, Ketua Panitia B. Melayu, Guru Kelas Tahun 6

Maria Gunsing

Asal : Tuaran
Latihan Maktab : MP Kent
Mula Bertugas di SK. Tudan : 05 Januari 2001
Jawatan : Setiausaha Sekolah, Guru Kelas Tahun 2

Eldie Aaron Justim

Asal : Tamparuli
Latihan Maktab : MP Sandakan
Mula Bertugas di SK. Tudan : 01 Ogos 2000
Jawatan : Guru Data, Ketua Panitia B. Inggeris, Guru Kelas Tahun 3

74 Comments leave one →
  1. October 13, 2008 8:26 am

    rock2 ow cikgu d tudan ne..haha..Congrats…

    • topumac permalink
      July 3, 2009 9:20 pm

      yang penting hapy…orait nopo boh…
      ba bila datang g ne..

      • kharleez zubin permalink
        November 26, 2009 8:12 pm

        who is the headmaster of SK Tudan is it Ambrose or Sachie Sono and can you give me the email or hp of the headmaster?
        thank you
        alkharleez@mmail.com.my

  2. smiling cat permalink
    November 10, 2008 4:53 pm

    wow.. hebat ow sigu-sigu ni..maju la sigu-sigu s.k tudan..but for them that always ‘kalapik’ dont drink too much mintoku n yg sewaktu dgn nya.. ingat-ingatla bangsa sendiri yang mau blajar dan perlu diajar..hehehehe..daaa..

    • topumac permalink
      July 3, 2009 9:21 pm

      ui na…yang penting aramai tie h
      hehehhe…
      siok ma sini kg

    • topumac permalink
      March 27, 2010 9:25 pm

      kau nie sapa…
      ckp jangan sembarang cAKap…

  3. Cornee Malek permalink
    January 2, 2009 1:07 pm

    Siapun dari Tuaran, tp mgjr di Ranau…Baa, bagus-bagus kamu mgjr bangsa sendiri……

  4. Azlan permalink
    January 12, 2009 12:07 am

    Hello semua warga sk tudan..ada kusung lg ka sana sikul kamu opsyen BI.Saya d kbelud mau pindah ba p tuaran..boring suda sini..mau dakat 10 taun suda mngjar di kb..tenkiu.

    • topumac permalink
      July 3, 2009 9:19 pm

      ada ba lau kau…tahan ka kat sini..
      sejuk moti oi…banyak lae bakas kg…hahha
      sporting ma

  5. kombura permalink
    January 20, 2009 12:21 am

    sia pun mau pi sana…tapi……

    • topumac permalink
      July 3, 2009 9:22 pm

      pigi saja lau ko..
      buli kau jd guru tagayo hiti….heehe

  6. Ogingo banai .. permalink
    February 22, 2009 5:49 pm

    sia pun mau pindah.. di lahad datu ni. tulung urang susah ..

  7. bakakukakak permalink
    April 15, 2009 11:38 pm

    bule tahan gia sigu2 di sk. tudan ni..walaupun nun jauh nokopisuk tapi ada jugak laman web…walaupun tumpang ‘wordpress’ tapi susah jugak bagi sya buat macam2 template.. apapun congrats 2 u all.

    • tush permalink
      May 21, 2009 12:07 pm

      ko ngat ketinggalan Zaman ka nie…huhuhu

      • kondu permalink
        June 8, 2009 11:07 am

        bah tush ko apa yg ketinggalan tu janji aramai tii lah ha…..

      • topumac permalink
        July 3, 2009 9:17 pm

        nti datang saja sana kampung…open house saja tue…
        sporting ma…

  8. kombura permalink
    April 27, 2009 11:20 pm

    poimpisuk bo da hilo lo nga aiso no ma bakas..notomusan ngaawi!!!…kara nga aiso…bosing nga aiso doulu po palanuk!!! lontugi nga osusa mogihum…gouh nga okuri tomod..nu po ogumu?..kilau

    • June 3, 2009 5:24 pm

      mana buli kac tau..hahahah

      • kondu permalink
        June 8, 2009 11:09 am

        bagi tahu lah blh kita kongsi ha….nanti sy blk kg kita minum sama2 ha…bodek lah sikit k tush.jgn terlalu aramai tii……

      • topumac permalink
        July 3, 2009 9:18 pm

        ok ba lau kau…huhuhu…gaman pun gaman la…haaha
        janji aramai tie..

  9. gaman permalink
    June 6, 2009 3:01 pm

    hai kombura bakas habis tp sy jln dsana wogog msh ogumu janji org kita bilang ada pusas montoku ha…bg cigu dkt tudan tu jgn ajar murid miginum nanti sama2 kalapik haa…..

    • topumac permalink
      July 3, 2009 9:15 pm

      ah buli ba lau kau…nti lau da hal…kontak saja gua
      yang pastinya ada saja habuan nya…haha..
      pa lae aramai tie la…
      yoku boi tie

  10. rock talak permalink
    July 7, 2009 7:59 pm

    atokkoi,,,,buli o kmu sna tu mcm poh d london tu…….pomodukkan e tangank boh,oruhai noh kapandai…hahaha kad kama..sudah nakamaju no di skul ku dulu-dulu kan?…hahaha

    • tudan pro permalink
      May 5, 2010 2:26 pm

      budu punya utak rock talak,

    • tudan pro permalink
      May 5, 2010 2:28 pm

      budu punya utak rock talak,
      jan la ngat nak moginum saja…
      tengo sk tudan suda ada rekod pelajar dapat 5A..
      u know that…sekolah luar bandar ba nie…jan ingat pelajar nie tak pandai….
      ckp jan sembarang k…

  11. jojo permalink
    July 21, 2009 8:48 pm

    ishk2 indak kena update ba ni…ada guru baru lg…

    • jack u kilin permalink
      July 21, 2009 10:42 pm

      sia pun mau mnta rkmen sma tu gb tau mau balik tudanku hehe..

      • tudan pro permalink
        November 6, 2009 1:55 pm

        ngam lai tue…cepat2 la…kita kumpul org kita baru syok..
        janji pelajar2 tudan jadi pro…ok

  12. jack u kilin permalink
    July 21, 2009 10:56 pm

    sia pun mau mnta rkmen sma tu gb o mau balik tudanku hehe..

    • topumac permalink
      August 1, 2009 9:00 pm

      kita kan org sini..
      buli kau jadi guru besar sini,
      baru nyaman rasanya..
      uii…guru besar sini…emph…tak taula pa mau poboroson…heheh

  13. kombura permalink
    July 23, 2009 7:13 pm

    ba tuuuukk..sikapai koti…harap2 trus gb ko hilo kg…

    • topumac permalink
      August 1, 2009 9:01 pm

      ngam lai tue kombura…hehhe

      • rawk_tumpung kah boh!!!! permalink
        August 20, 2009 5:43 pm

        aik,mncari harapan ka ini,tkkn harapan sja ari2,cuti2 dulu bah….mcm lar di kg skrang?ok ka juga?

  14. AnGeL80 permalink
    September 8, 2009 11:19 am

    secara kebetulan pula terbrowse sk tudan nie .. terus tertarik hati .. hehe… sya sigu-to-be .. baru masuk kpli di mp keningau sekarang .. kalau ada chance bersyukur kalau dapat join keluarga sigu2 sk tudan .. hehe .. oh ya, btw, sya opsyen muzik .. hehe ..

    • tudan pro permalink
      November 6, 2009 1:56 pm

      datang saja…..buli gak aku…ehem….ngura……………………? ma ko…huhuhu

  15. Ron Eldie permalink*
    September 8, 2009 3:47 pm

    Guru perempuan sentiasa dialu-alukan kedatangan ke SK. Tudan, susah juga kerja kalau kumbang ja semua ni,🙂 email atau YM saja kalau berminat.

  16. Ron Eldie permalink*
    September 8, 2009 3:48 pm

    Jack U Kilin – Bah, bila mo balik sini? Lama sudah tidak kalapik iloh walai nu, he he he

    • topumac permalink
      March 27, 2010 9:28 pm

      kau nie…Kalapik ja ko ingat…

  17. j,mes permalink
    September 9, 2009 5:45 pm

    bah bawa montoku pg sikul lah baru syok m,ganjar janji aramai tii……….sayang bah tu masa bilang guru besar k janji rock yes……….

    • tudan pro permalink
      November 6, 2009 1:52 pm

      wei..sapa nie oh…ingat kaki montoku ka cigu2 cini…
      lu fikir la sendiri…
      jan men cakap saja…faham ka

      • November 27, 2009 2:12 pm

        bagus jwpn tu! takut sy bc notes yg sebut psl akt tu sj…hrp guru2 d sn tau bw diri n jdlah guru yg betul2 ingin membangunkan anak2 didik d sn. jglah maruah ‘cigu2 dusun’n non muslim, jgn dianggap kaki botol lak!

      • tudan pro permalink
        April 29, 2010 3:38 pm

        kita sume nya sama,muslm or non muslim tetap bangsa kita juga..
        so buatla yg tebek utk bangsa kita,
        kata org,byk kita membantu lebih bnyk rezeki kita dapat..betul ka tue
        Mis.Nur

  18. kondu permalink
    October 29, 2009 11:01 am

    ha…………mesti lah ada kumbang br syok mengajar jgn tolak minum montoku ron eldie nanti kumbang tak dtg ha……………

    • topumac permalink
      March 5, 2010 12:53 pm

      janla ckp msal montoku…tengo ne cigu2 sk tudan..pro ma…
      tahniah la pada cigu2 nie..akhirnya ada juga pelajar dpt 5A upsr…
      tahniah…all the best for u student n cigu2 sana

  19. nieza lee permalink
    November 4, 2009 11:31 am

    adui na…berabis sia cari mana lokasi sk tudan nie tau…ndak jumpa2

    • tudan pro permalink
      November 6, 2009 1:57 pm

      jan malu tanya supaya tak susah2 saja…haha
      jumpa uda ka….

  20. nieza lee permalink
    November 6, 2009 8:28 pm

    bah tunggu kedatangan sia bisuk pi sk tudan…kalau sia tiak sesat sampai la tu…

  21. Alan permalink
    November 8, 2009 4:13 pm

    ..Sk Tudan ni sna dkt Sk Poring ba kn,jln p Gunung amas kn..btul ka…

    • topumac permalink
      November 13, 2009 3:53 am

      sk poring jau g2,,,,sk tudan duluan yg ketemu…

  22. Alan permalink
    November 8, 2009 4:15 pm

    ee sia dgr sk tudan n poring mo kana kasi msuk PPD Penampang tu..urang2 ppd pnampang yg sia dgr ckap2 bln lepas..

    • topumac permalink
      November 13, 2009 3:52 am

      ok la tue lau g2…
      nda juga susuh mengurus sana sini..jau bah lau d tuaran…
      payah butul……harap2 la jd ppd pnumpunk

  23. nieza lee permalink
    November 9, 2009 9:46 am

    sudah sia sampai sk tudan ari sabtu lepas….mmg cantik tempat tu..sejuk lagi …tapi punyalah menakutkan bila mau naik balik bukit tinggi….

    • topumac permalink
      November 13, 2009 3:55 am

      congratulations bab jpa gak kg tudan,…
      so,how about in kg tudan?
      lau malam menginap na lae la sejuk tue pa lagi time cuti2 nie….
      fuyooo

    • November 27, 2009 2:16 pm

      adakah anda seorg wanita? tahniah krn berjaya ke sana. dtglah lagi……introduce kg tudan kpd ‘dunia’.

      • tudan pro permalink
        July 22, 2010 4:28 pm

        miz nur…good idea,,,introdice tudan kiulu pada dunia

  24. kharleez zubin permalink
    November 26, 2009 8:14 pm

    can you tell me who is the headmaster of SK Tudan? can i have his or her email please and hp no?
    alkharleez zubin

    • November 27, 2009 2:06 pm

      u did read their notes on staff kan? they told that the h/master is mr sono fr ranau? well….r u interested 2 b there o 1 of them?

      • topu permalink
        February 8, 2010 4:54 pm

        oh..nice girl…this staff new yer

  25. sidek permalink
    December 3, 2009 11:42 am

    tahniah kepada semua staf sk Tudan

  26. ddt permalink
    December 3, 2009 4:49 pm

    teruskan jasa anda untuk mengajar budak2 di sk tudan,semoga mereka semua berjaya cigu2 jasa mu dikenang.TAniah boi……

  27. January 5, 2010 9:53 pm

    aramai kou noh hino sigu.. itu maria pun sana juga. classmate sia bai tu di tun fuad dulu-dulu.. ada kusung ka lagi di sana igu ? buring sudah di Tawau ba.. mau 15 tahun suda di sini…

  28. January 13, 2010 4:28 pm

    hai, apa kabar warga sk tudan? dah mula mengjr? semoga sukses selalu!

  29. January 21, 2010 9:21 am

    Eldie….
    Maktab Ko tu dah jadi Maktab Lagenda…
    Baik Ko Tubuh Klub Bekas-bekas Maktab Lagenda MP Sandakan tau…

  30. March 14, 2010 11:48 am

    tukoi…………….Cikgu Balangin……………bah……..bagus ko buka kelas kunfu…. sampingan…
    kita orang boleh juga join belajar tendang2,,,, kah…kah…

    • topumac permalink
      May 10, 2010 3:13 pm

      aik ko nie velyn…………kan ko tue juara taek wando dulu…nak belajar kungfu g ja…
      hehhehe

  31. Irene/Mayvia/Merlcy permalink
    June 18, 2010 12:35 pm

    Hai Cida. Nunu khabar dikoyu ino?

  32. Sullycram permalink
    August 22, 2010 8:09 pm

    Sk Tudan, Tuaran…. ada P kah??? heheheh

    • tudan pro permalink
      August 24, 2010 10:27 pm

      P pa maksud ko?biar jelas…

  33. kibbs permalink
    January 19, 2011 7:41 pm

    bah mari kasi hidup ni laman web sk tudan balik..

    • Jazlan J permalink
      January 21, 2011 7:31 pm

      ya ba siguuu…
      tp mana ba gambar bapak samaaa mamak sia ni..
      mcam ndak ada ba…

  34. fatehah asma permalink
    February 26, 2011 10:14 am

    cigu jamline ka atau jazlan

  35. kombura permalink
    August 17, 2011 12:56 am

    hooo.mau kasi aktif balik no

  36. June 20, 2016 1:28 pm

    rindu ouh sama sk tudan haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: